17 Ανεξήγητα Μυστήρια που Σόκαραν τους Επιστήμονες.

Γεια σας.

Σήμερα αποφάσισα να σας γράψω για τα
17 ανεξήγητα μυστήρια που σόκαραν τους επιστήμονες.


1. Το περιστατικό του «περάσματος του Ντιάντλοφ».

Πριν από 54 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 1959 ένα τραγικό γεγονός που συνέβη στα Ουράλια παραμένει ακόμη μέχρι σήμερα ανεξήγητο χωρίς κανείς να έχει κατορθώσει να δώσει μια πειστική απάντηση. Επιφανειακά το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο έχει μείνει στην ιστορία ως το «πέρασμα του Ντιάντλοφ» (Dyatlov Pass) έχει να κάνει τον θάνατο εννέα, από μια ομάδα 10 Ρώσων σκιέρ, οι οποίοι χάθηκαν σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και με θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών Κελσίου.

2. Το ντους με κρέας του Κεντάκι.
Συνέβη όπως ακριβώς ακούγεται. Μια ανοιξιάτικη μέρα του 1876, άνοιξαν οι ουρανοί σε μια περιοχή του Κεντάκι, και έβρεξε κομμάτια κρέας. Σύμφωνα με δύο άντρες που έφαγαν το κρέας, έμοιαζε με πρόβειο. Εγώ πάντως δεν θα το έτρωγα..

3. Ο άντρας με τη Σιδερένια Μάσκα.
Πιθανόν να έχετε ακούσει αυτή την ιστορία στη λογοτεχνία και σε ταινίες, αλλά η ιστορική αλήθεια είναι ακόμα πιο παράξενη από οποιοδήποτε χολιγουντιανό σενάριο. Αιώνες αργότερα, οι ιστορικοί εξακολουθούν να ψάχνουν την ταυτότητα του άντρα που μυστηριωδώς φυλακίστηκε και αναγκάστηκε να φοράει μια σιδερένια μάσκα για να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.

4. Οι δολοφονίες του Hinterkaifeck.
Το Hinterkaifeck είναι μια μικρή φάρμα κρυμμένη στα βαυαρικά δάση της Γερμανίας. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 1922, οι 6 κάτοικοι της φάρμας δολοφονήθηκαν με πρωτοφανή σκληρότητα, με φονικό όπλο ένα κασμά. Τα θύματα ήταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, η κόρη τους και τα δυο παιδιά της και η υπηρέτρια. Η οικογένεια παρασύρθηκε στον αχυρώνα, όπου αποκεφαλίστηκαν με ένα χτύπημα. Τα πτώματα βρέθηκαν την επόμενη Δευτέρα, καλυμμένα και στοιβαγμένα με προσοχή. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δολοφόνος έμεινε στη φάρμα το Σαββατοκύριακο, αφού ανακαλύφθηκε φρέσκο φαγητό στην κουζίνα, τα ζώα είχαν ταϊστεί κανονικά και οι γείτονες έβλεπαν καπνό από την καμινάδα, χωρίς να κλαπεί τίποτα. Παρά τις θεωρίες, ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ.

5. Ο Αυθεντικός Night Stalker.

Ο Αυθεντικός Night Stalker, τρομοκράτησε την επαρχία του Σακραμέντο της Καλιφόρνια για μια δεκαετία, ληστεύοντας πάνω από 120 σπίτια, βιάζοντας 45 άτομα, και σκοτώνοντας 12. Λέγεται ότι σε μερικές περιπτώσεις τηλεφωνούσε στα θύματά του και τα τρόμαζε. Ο θύτης των εγκλημάτων πιστεύεται ότι ακόμα ζει, και το FBI πρόσφατα ξεκίνησε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να βρουν τον άντρα που έχει ξεφύγει μέχρι τώρα από την επιβολή του νόμου.

6. Το Βουητό.
Κανείς δεν εκτιμά τη σιωπή, μέχρι να σπάσει. Το ‘Βουητό’ έχει ακουστεί σε απομονωμένα μέρη σε όλο τον κόσμο. Μόνο ένα στα πενήντα άτομα μπορούν να το ‘πιάσουν’ σε αυτές τις περιοχές. Οι επιστήμονες είναι αμήχανοι, καθώς δεν… μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί το βουητό. Όσοι το ακούν νιώθουν πονοκεφάλους, ναυτία, ζάλη, ρινορραγίες και διαταραχές του ύπνου.

7. Πλοίο Mary Celeste.
Το πλοίο Mary Celeste είναι από τα πιο διάσημα παραδείγματα πλοίου – φάντασμα. Το πλοίο βρέθηκε με όλο το πλήρωμα να λείπει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Πολλές είναι οι εξηγήσεις που κατά καιρούς δόθηκαν: θαλάσσια τέρατα, πειρατές, ρωγμές στο χωροχρόνο και UFO.

8. D.B. Cooper.
Το 1971 ένας άγνωστος άντρας με μαύρο κοστούμι και γραβάτα ήταν επιβάτης σε πτήση για Σιάτλ. Εν μέσω πτήσης, ο ήρεμος και ευγενικός επιβάτης έδωσε ένα σημείωμα στην κοντινότερη αεροσυνοδό ισχυριζόμενος ότι είχε βόμβα και απαιτούσε 200.000 δολάρια για τέσσερα αλεξίπτωτα. Στην προσγείωση, ο αεροπειρατής πήρε όσα απαιτούσε, και οι επόμενες οδηγίες του ήταν να απογειωθούν για το Μεξικό. Σε κάποιο σημείο της πτήσης, ο Cooper πήδηξε με ένα αλεξίπτωτο μαζί με τα χρήματα και δεν βρέθηκε ποτέ ξανά.

9. Το σήμα Wow!.
To σήμα Wow! πήρε το όνομά του από το άτομο που το ανακάλυψε, τον αστρονόμο Jerry R Ehman, που έγραψε “wow!” δίπλα σε μια εκτύπωση. Τι είδε λοιπόν ο ενθουσιασμένος επιστήμονας; Η απάντηση είναι ότι ασυνήθιστες τιμές ραδιοσυχνοτήτων μπορεί να σηματοδοτούν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Παρά τις επόμενες προσπάθειες, το σήμα δεν ξαναεμφανίστηκε.

10. Tarrare.
Ο Tarrare ήταν ένας Γάλλος του 18ου αιώνα γνωστός για τις περίεργες διατροφικές του συνήθειες και την ακόρεστη όρεξή του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως θεατρώνης έτρωγε πέτρες, ζωντανά ζώα, και ολόκληρα καλάθια με μήλα, χωρίς ποτέ να ικανοποιεί την πείνα του. Παρά την περίεργη διατροφή του, είχε μέσο βάρος.

11. Η εισβολή του σήματος του Max Headroom
.
Στις 22 Νοεμβρίου 1987, κατά τη διάρκεια προβολής ενός επεισοδίου της σειράς Doctor Who, ένας τηλεοπτικός σταθμός του Σικάγο δέχτηκε πειρατεία στο σήμα του. Αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια, ήταν η προβολή ενός τρομακτικού βίντεο ενός άντρα που φορούσε μάσκα Max Headroom.

12. June και Jennifer Gibbons.
Οι δίδυμες Gibbons γεννήθηκαν στην Ουαλία τη δεκαετία του ’60, και η June και η Jennifer Gibbons έκοψαν κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο και μιλούσαν μόνο η μία στην άλλη, με ένα τρόπο που ήταν ακατανόητος στους άλλους. Οι δίδυμες αργότερα εισάχθηκαν σε ψυχιατρική κλινική!

13. Το συμβάν της Τουνγκούσκα.

Στις 30 Ιουνίου 1908, έγινε μια τεράστια έκρηξη σε μια απομονωμένη περιοχή της Ρωσίας. Η κοντινότερη πόλη βρισκόταν 35 μίλια μακριά, αλλά ένιωσαν την έκρηξη, όπου σπάσανε όλα τα τζάμια. Η έκρηξη παρήγαγε κατά 85 φορές μεγαλύτερη ενέργεια από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα και ισοπέδωσε περίπου 80 εκατομμύρια δέντρα. Αν και πιστεύεται ότι το συμβάν οφείλεται σε αστεροειδή, δεν έχει βρεθεί κρατήρας, και έχουν διατυπωθεί πολλές παράξενες θεωρίες.

14. Cicada 3301.

Κάθε χρόνο από το 2012 μια κρυφή οργάνωση προκαλεί απορίες στο Διαδίκτυο με ανώνυμες δημοσιεύσεις περίπλοκων σπαζοκεφαλών. Είναι άραγε τακτική στρατολόγησης της CIA ή παράνομοι χάκερς; Ή ίσως είναι έργο κάτι ακόμα πιο μυστηριώδους, όπως κάποια κρυφή αίρεση;

15. Τα πράσινα παιδιά του Woolpit.

Τον 12ο αιώνα σε ένα χωριό στο Suffolk της Μεγάλης Βρετανίας, εμφανίστηκαν δύο παιδιά έχοντας πράσινο δέρμα. Μιλούσαν μια παράξενη γλώσσα και ισχυρίστηκαν ότι προέρχονταν από έναν υπόγειο κόσμο γεμάτο με άλλα πράσινα άτομα. Παράξενο!

16. Το χειρόγραφο Voynich.
Το χειρόγραφο Voynich είναι ένα βιβλίο γραμμένο στο χέρι τον 15ο αιώνα σε μια ακατανόητη γλώσσα και είναι γεμάτο με διαγράμματα και σκίτσα. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει το περιεχόμενο του παράξενου χειρόγραφου.

17. Η υπόθεση Tamam Shud.
Η υπόθεση Tamam Shud έχει να κάνει με την ανακάλυψη ενός άντρα που βρέθηκε νεκρός σε μια παραλία της Αυστραλίας. Από κει και πέρα η υπόθεση πήρε περίεργη τροπή, όπου συμπεριλαμβάνεται ένα βιβλίο του 12ου αιώνα με ποιήματα, ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα και πιθανή διεθνή κατασκοπεία.


Μην ξεχνάτε να μπείτε στην κλήρωση μου για να κερδίσετε 5 Πασχαλινές λαμπάδες. Βρίσκετε στην ομάδα μου Lovellen94 στο FacebookΑπλά κάντε Like στην ανάρτηση του διαγωνισμού.
Επίσης μπορείτε και από το twitter βάζοντας απλά μια καρδιά στην ανάρτηση. Ο διαγωνισμός είναι στην σελίδα μου Lovellen94 και με email στο lovelen94@gmail.com.
Τέλος, μπορείτε να βρείτε τον διαγωνισμό στο Facebook και στην προσωπική μου σελίδα Ελένη Ελένη.
Ελπίζω να πάρετε μέρος.

Αυτό ήταν και για σήμερα. Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια.💋💋💋💋💋💋💋💋

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

13 Περίεργες και αστείες στιγμές από όλο τον κόσμο!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!